Ska man ringa när man ser en intressant platsannons?

Jenny Jönsson, karriärcoach på Finn Vägen, svarar på dina frågor om karriär och arbetsmarknad.

Moderator: Jenny Jönsson

Kategoriregler
Bild

Jenny Jönsson, Finn Vägen, hjälper dig med frågor kring din karriär; inriktning, hur du skriver ansökan/personligt brev, vad du ska tänka på inför och under en anställningsintervju, arbetsmarknad, nätverkande m m.

Bli medlem så kan du ställa frågor till henne! Det är gratis och går snabbt att registrera sig (länk i menyn högst upp på sidan).

Ska man ringa när man ser en intressant platsannons?

Inläggav Viktoria Svenby » 20 januari 2009, 17:11

Många arbetssökande har frågat mig om jag tycker att man ska ringa företaget bakom en platsannons.

Svaret är både ja och nej. Om du ringer, se då till att du har en relevant frågeställning. En fråga vars svar du inte kan utläsa i annonsen. Med intressanta frågor upplevs du som seriös och intresserad på ett bra sätt. Har du inga frågor utöver det som redan står i annonsen ska du tänka efter först. Har du något att vinna på att ringa? Många annonser ger väldigt många sökande och det skulle bli orimligt om alla ringde. Har du ingen vettig fråga kan de få en känsla av att du inte kan ta till dig det som står i annonsen.

Så tänk efter. Finns det en detalj du undrar över som inte står i annonsen: Ring! Om inte: Låt bli!

Om du tänker ringa är det viktigt att du gör det innan du skickar in din ansökan.

Då kommer vi ju osökt in på frågan om man ska ringa efter att man skickat in sin ansökan, för att höra efter hur det går.

Naturligtvis ska du uppdatera dig om du inte hört något någon vecka efter sista ansökningsdag, här gäller det att ha känsla och timing. Att du, när du väl ringer, lyssnar in det som sägs. Många rekryterare ger inte negativa besked förrän processen är klar och då kan det naturligtvis vara en lång väntan. Att ringa kan också ge dig en möjlighet till lite mer marknadsföring.
[/b]
Med vänliga hälsningar

Viktoria Svenby
Ability Consulting
Användarvisningsbild
Viktoria Svenby
 
Inlägg: 8
Blev medlem: 5 december 2008, 13:16
Ort: Vellinge

Återvänd till Karriärcoachen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron