De fem härskarteknikerna

De fem härskarteknikerna

Inläggav Maria Kullberg » 19 mars 2008, 10:46

De fem härskarteknikerna
Med härskartekniker menas olika sätt att manipulera andra människor så att man själv behåller sin dominerande ställning gentemot dem. Det handlar om makt, sättet att prata med andra och sättet att vara gentemot andra. Begreppen myntades av den norska socialpsykologen Berit Ås 1976, och har blivit väl omtalade sedan dess.

Berit Ås lär själv ha upptäckt hur män utsatte henne för olika (mer eller mindre omedvetna) tekniker vid möten för att visa henne att det hon sa inte var viktigt. När hon själv började använda samma sätt fick hon plötsligt bättre gehör för sina synpunkter. För henne handlar härskarteknikerna om mäns sätt att bibehålla makt över kvinnor, men jag menar att de går att överföra även i andra sammanhang till viss del.

:!: Fundera över vilka tekniker du själv använder, och vilka du kan se hos människor i din omgivning!

Osynliggörande
Genom att ignorera personer som inte tycker samma som du kan du tysta dem. När någon börjar prata tar du själv ordet som om ingen sagt något. Kanske tar du till och med upp samma ämne som den andra redan pratade om, men uttrycker dig som om det är din åsikt. Du kan också ägna dig åt annat när den här personen pratar, t ex läsa i din almanacka, pilla på dina kläder, flytta runt med stolen eller dina saker.

Förlöjligande
Du framställer en person eller hennes argument som löjliga och oviktiga genom att tolka om eller ställa frågor som ifrågasätter personen eller argumenten. Det kan också handla om att anmärka på en persons yttre för att föra uppmärksamheten bort från ämnet. T ex att göra en persons uttal till något komiskt när denne pratar om en allvarlig fråga.

Undanhållande av information
Genom att undanhålla information utestänger du lätt en person från gemenskap och samarbete, och får denne att känna sig oviktig. När du i efterhand förstår att det hållits ett möte där frågor som rör ditt arbete har avhandlats, förstår du att du blivit utsatt för denna härskarteknik.

Dubbelbestraffning
Detta handlar om att en person blir nedvärderad och "bestraffad" hur hon eller han än väljer. Det kan vara chefen som tycker att du är för långsam när du är noggrann. Snabbar du på får du höra att du slarvar. Kvinnan som vill vara hemma med barnen får höra på jobbet att hon inte ställer upp, och jobbar hon får hon höra hemma att hon är för lite med barnen.

Påförande av skuld och skam
Du kan få en person att känna sig underlägsen genom att få henne att skämmas för sig själv och det hon gör, eller genom att påskina att något hon utsätts för är hennes eget fel. Ett kraftigt exempel på det senare är att säga till kvinnan, som utsatts för våldtäktsförsök, " du var lättklädd, du borde ha förutsett detta". Ett vanligt exempel är uttalanden som "hur kan du göra så mot mig?", "du tänker bara på dig själv". Det är också lätt att falla in i att anklaga andra i det vi säger "du tar aldrig ansvar här på jobbet, det är alltid jag som får fixa allting".
----------
Välkommen till forumet! Använd gärna material härifrån, men ange källan.
Registrera dig som medlem så kan du skriva och läsa mer i forumet!
----------
Maria Kullberg
Företagsutvecklare & Projektledare
Ordförande Nätverk Arbetslivet
0701-45 37 00
Bild
Användarvisningsbild
Maria Kullberg
Site Admin
 
Inlägg: 755
Blev medlem: 17 augusti 2007, 09:53
Ort: Kävlinge

Återvänd till Kommunikation och lärande i arbetslivet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron