Tankevärt om att söka jobb/samarbete via social media!

Här skriver Tanja Parkkila från Dolda Jobb om hur du kan använda sociala media i ditt företagande, arbetssökande eller som privatperson. Kom med frågor eller bidra med dina egna tankar kring sociala media!

Moderator: tanjaparkkila

Kategoriregler
Bild

Tanja Parkkila från Dolda Jobb skriver om hur du kan använda sociala media i ditt företagande, arbetssökande eller som privatperson.

Bli medlem så kan du ställa frågor till henne! Det är gratis och går snabbt att registrera sig (länk i menyn högst upp på sidan).

Tankevärt om att söka jobb/samarbete via social media!

Inläggav tanjaparkkila » 24 augusti 2010, 21:48

Att söka jobb via Social Media har ofta beskrivits som senaste ”trenden” eller "flugan"!
Men egentligen är det ett gammalt tillvägagångssätt, fast i nya kanaler. För vad är det man vill uppnå? - Jo, att människor i ens bekantskapskrets (kontakter och personliga nätverk) får reda på att man behöver/söker jobb/ nya samarbeten!

Det handlar om att gå via kontakter, som det gjort i alla tider! Men att göra det via Social Media går bara så otroligt mycket snabbare än tidigare och man når betydligt fler människor och potentiella arbetsgivare/samarbetspartners!

Om varje människa har ca 300 personer i sitt nätverk (som en vuxen människa har på cirkus), vad betyder detta om man samlar alla dessa människor med deras kontakter på en och samma ställen? (som här tex?)

Tänk vad mycket jobb/samarbeten som kan förmedlas, nu när kontakter och nätverk betyder allt?

Tanja Parkkila,
Dolda Jobb!
Tanja Parkkila
tanja@doldajobb.se
Verksamhetsutvecklare
Dolda Jobb
http://doldajobb.se
Användarvisningsbild
tanjaparkkila
Expert
 
Inlägg: 46
Blev medlem: 12 februari 2010, 10:18
Ort: Malmö

Återvänd till Sociala media

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron