Temaserie hos karriärcoachen. Tema 1!

Jenny Jönsson, karriärcoach på Finn Vägen, svarar på dina frågor om karriär och arbetsmarknad.

Moderator: Jenny Jönsson

Kategoriregler
Bild

Jenny Jönsson, Finn Vägen, hjälper dig med frågor kring din karriär; inriktning, hur du skriver ansökan/personligt brev, vad du ska tänka på inför och under en anställningsintervju, arbetsmarknad, nätverkande m m.

Bli medlem så kan du ställa frågor till henne! Det är gratis och går snabbt att registrera sig (länk i menyn högst upp på sidan).

Temaserie hos karriärcoachen. Tema 1!

Inläggav Jenny Jönsson » 7 februari 2010, 14:17

Tema 1. Att ta steget till förändring

Det finns många orsaker till att människor tvekar att ta steget till förändring.

Rädslor
Ofta är rädsla inblandad, du är rädd för att gå in i något okänt och vad det kan innebära för dig. Det är alltså inte alltid tal om de praktiska detaljerna utan om att våga ta steget. Du är kanske rädd för vad andra ska tycka om dig, rädd för att lyckas eller misslyckas, rädd för konflikter med närstående eller rädd för det okända. Att bli medveten om rädslor som påverkar dig är viktigt eftersom det kan vara ett hinder för att utvecklas.

Du behöver information
Du känner dig osäker inför att ta hjälp av en karriärcoach och vad det innebär. Många coacher erbjuder ett första kostnadsfritt möte där du får träffa coachen och se om er kemi passar samt om karriärcoaching är något för dig. Ett annat tips är ta referenser på coachen.

Tabu inför att söka hjälp
Du känner att du ska klara allt själv och vill inte söka stöd. Tänk på att många människor söker hjälp för både personlig- och karriärutveckling för att kunna navigera i en föränderlig värld. Det är viktigt att du blir medveten om vad du vill och vem du är.

Känslor efter uppsägning
Du kanske nyss har blivit uppsagd och upplever obehagliga känslor men var medveten om att detta är en normal reaktion. Du upplever chock, ilska, oro och ängslan till en början men du kommer så småningom att bearbeta händelsen och få mer kraft att söka nytt arbete. Det kan därefter komma svackor men du kommer så småningom att återfå kontrollen över jobbsökandet.
Jenny Jönsson
Karriärutveckling och positiv psykologi
Finn Vägen
http://www.finnvagen.se
Användarvisningsbild
Jenny Jönsson
Expert
 
Inlägg: 27
Blev medlem: 29 januari 2009, 20:30
Ort: Malmö

Återvänd till Karriärcoachen

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron